mandag 22. november 2010

Kvinner i islam

”Islam undertrykker kvinner”, er en påstand som ofte blir lagt fram. Det blir ofte sagt at islam er en religion som tvinger kvinner til å skjule seg bak sløret. Det sies at islam torturerer kvinner og gjør dem til slaver for sine menn. Men er det virkelig slik?

Nei, de fleste muslimske kvinner går med hijab etter egen fri vilje. Skal de da bli sett ned på på grunn av hva de har på seg? Når en annen kvinne går med bikini blir det ikke satt store spørsmål ved hennes måte og kle seg på. Muslimske kvinner går med hijab fordi de føler seg komfortabel med sjalet. Dette er deres identitet i samfunnet. Islam har gitt kvinner rettigheter på lik linje med menn. Det er deres eget valg om de ønsker å gå med hijab eller ei. I islam har det blitt satt opp en generell arbeidsfordeling mellom kvinner og menn. Mannen skal tjene penger nok til at konen og barna kan leve et godt liv, og kvinnen har ansvaret for arbeidet hjemme.
Men om en kvinne ønsker å jobbe har hun rett til det. Da har hun valget om å bruke alle pengene hun tjener på seg selv. Mannen på en annen side er pliktig til å dekke alle husutgifter og behov til kone og barn.

På en annen side er det noen kvinner som går med hijab fordi de blir tvunget til det. Ofte blir det satt fram at MUSLIMSKE menn torturer sine kvinner. Dermed er det selveste religionen Islam som blir offeret.
Islam blir satt fram som en grov og urettferdig religion. Men er det virkelig slik? er det Islam som skal beskyldes for mennenes handlinger? Nei, det er ikke riktig. Om en muslimsk mann har tolket religionen sin feil, og gjort konen sin til en slave, er det hans feil. Verden kjenner han som en "muslim", men vi vet ikke om han virkelig er like religiøs. Grunnen til hans oppførsel mot konen sin kan være miljøet han selv vokste opp i, og kulturen som omringet han.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar